День партизанської слави в школі

2017-09-27

День партизанської слави в школі

/Files/images/den_osen/DSC03414.JPG

22 вересня учні Федорівської ЗОШ І-ІІ ступенів під керівництвом вчителя історії Яворської Ю.П. провели лінійку «Партизани Другої світової», присвячену Дню партизанської слави, який відзначається в Україні щороку в цей день.

/Files/images/den_osen/DSC03435.JPG

Відзначення цього свята є державним визнанням неоціненного внеску народних месників у велику перемогу над фашизмом, відновленні історичної справедливості щодо масової участі українського народу у визвольній боротьбі проти гітлерівської навали. Найтяжчі випробування випали на долю українського народу саме під час Другої Світової війни.

/Files/images/den_osen/DSC03436.JPG

Героїзм воїнів Червоної армії був нерозривно пов’язаний з героїзмом партизанів і підпільників. Це були нескорені, сильні духом люди великого патріотизму і чисто їх совісті. Завдяки їх безстрашній і непримиренній боротьбі окупована земля України для фашистів стала караючи.

Народну війну в тилу німецько -фашистських військ вели повсюдно: у містах і селах, на залізничних вузлах і станціях, на річках, в лісових і степових районах України.

Жодні страхіття і знущання не змогли зламати волелюбного духу українських партизанів, які не шкодували власного життя, робили все можливе для наближення Перемоги.

Такі заходи виховують патріотичні почуття, гуманізм, любов до України, пошану до тих, хто боровся за Батьківщину./Files/images/den_osen/DSC03440.JPG

Ніхто не забутий!

На попіл ніхто не згорів!

Солдатські портрети


На вишитих крилах пливуть…

І доки є пам’ять в людей і живуть матері,

Допоки й сини,

Що спіткнулись об кулі, живуть!

Кiлькiсть переглядiв: 264

Коментарi